1 púpos ek. zabpehely
2,5 dl tej
15 dkg alma
fél citrom leve és héja
1 ek méz
1/2 kk őrölt fahéj
fél dl ásványvíz
A zabpelyhet a tej felével 2-3 percig mikróban megfőzzük, közepes fokozaton.
Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, hozzáteszem a citromhéjat, a mézet, fahéjat.
A maradék tejjel és a vízzel az egészet összeturmixoljuk
A lucfenyő fiatal hajtásaiból készítjük, amikor a fenyőhajtások még nem fásultak el. Ilyenkor nagyon magas a C-vitamin és a terpentin tartalmuk. A terpentin a legerősebb természete...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket! 2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe. 3. Verd fel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű5 nagyobb birsalmát jó moss, meg, kefézd át, vágd 4 felé, vágd ki a magházat és bő vízben kb. 30 perc alatt főzd meg. A levet öntsd le szűrőn át. ( A léből készíthetsz ívó levet)....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű