Tészta
40 dkg liszt,
1 tojás,
25 dkg margarin,
1 kisk. szódabikarbóna,
10 dkg porcukor,
2 ek. kakaópor,
1 ek. tejföl
Krém
1/2 l tej,
20 dkg cukor,
2 vaníliás főzős pudingpor,
1 vaníliás cukor,
1 nagy és 1 kis tejföl (20 %-os)
A tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) terítjük. Ráöntjük a krémet, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. 180 C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróba.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
A tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA krémet előkészítjük, a tojássárgáját kikeverünk a liszttel, hozzáöntjük a tejet és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, majd hűtjük. A tésztához habbá verjük a fehérjéket, f...
Elkészítési idő: 45 perc / előké Nehézség: KönnyűVízgőz fölött kevergetve felmelegítjük a tojásfehérjéket a cukorral. Akkor jó, amikor a cukor elolvadt. Ha nincs hőmérőnk, hogy tudjuk mikor érte el a keverékünk az 50-60 fokot, ak...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAnnyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakar...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes