50 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
tejszínhab a díszítéshez
A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk. Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük. A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.
Összeolvasztjuk a kakaót, a vajat, és a porcukrot. Tűzről lehúzom. Egyenként beleadagoljuk a tojásokat, úgy, hogy közben folyamatosan habverővel keverem. A végén hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA margarint a cukorral fehéredésig keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A narancs levét is hozzáadjuk folyamatos keverés mellett, majd a sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű