menu

Családireceptkönyv.hu

Barbecue száraz pác (Kansas City stílusban)


Írta:

Elk. idő: 5 perc
Adag: 4,5 kg húshoz
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,25 dl (fél pohár) barna cukor
4 ek. pirospaprika
1 ek. őrölt bors
1 ek. só
4 gerezd fokhagyma
1 tk. cayenne bors

Elkészítés:


1.Ez lényegében egy fűszerkeverék, amivel sütés előtt bedörzsölik a bbq húst. A készítése önmagában ezért meglehetősen egyszerű, csak össze kell keverni a fűszereket.

Fokhagyma port is használhatsz, akkor még egyszerűbb elkészíteni. Én friss fokhagyma gerezdeket használtam, és lereszeltem őket, mielőtt hozzáadtam a fűszerkeverékhez. Használhatsz ehhez fokhagymanyomót is.

2.A barbecue fűszerkeverék kész. Ez a mennyiség kb. 3,5-4,5 kg húshoz elegendő. Használd fel azonnal, vagy egy légmentesen zárható dobozban eltarthatod néhány hónapig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minden igazi barbecue-nak három alapvető hozzávalója van: a hús, a barbecue szósz és a pác. Ez utóbbinak egy kiváló receptjét olvashatod itt.

A pác lehet nedves és száraz is, de az én tapasztalatom szerint az igazi hozzáértők mindegyike a száraz pácra esküszik barbecue esetén. Ez lényegében annyit tesz, hogy nem lében ázik, csak fűszerekkel bedörzsölve pihen a hús. Így később a sütés során könnyebben átjárja a füstös íz, és kialakul az igazi barbecue-hoz nélkülözhetetlen kéreg.

Ez a recept a Kansas City-i barbecue stílust képviseli. Ez nevezhető világszerte a legismertebb barbecue fűszerezésnek, és a legnépszerűbb barbecue szószhoz hasonlóan itthon is az emberek többségének ez az ízvilág jut eszébe, ha barbecue-ról beszélünk.

Barbecue száraz pác (Kansas City stílusban)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyúrós Tortilla tekercs
Gyúrós Tortilla tekercs

A tojást picit verjük fel kis vízzel, majd keverjük gyors mozdulatokkal össze a többi alapanyagot. (Az útifű gyorsan megszívja magát, ezért kell pikk pakk mód dolgozni, mert így le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alap piskóta
Alap piskóta

4 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha kész a végén a 4 felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza (Kacsa)
Pizza (Kacsa)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
VELŐS PIRÍTÓS *
VELŐS PIRÍTÓS *

A velőt langyos vízzel átmossuk, hártyáit leszedjük., vízbe rakjuk és többször átmossuk óvatosan. A hagymát nem túl apróra vágjuk, az olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk