1,25 dl (fél pohár) barna cukor
4 ek. pirospaprika
1 ek. őrölt bors
1 ek. só
4 gerezd fokhagyma
1 tk. cayenne bors
1.Ez lényegében egy fűszerkeverék, amivel sütés előtt bedörzsölik a bbq húst. A készítése önmagában ezért meglehetősen egyszerű, csak össze kell keverni a fűszereket.
Fokhagyma port is használhatsz, akkor még egyszerűbb elkészíteni. Én friss fokhagyma gerezdeket használtam, és lereszeltem őket, mielőtt hozzáadtam a fűszerkeverékhez. Használhatsz ehhez fokhagymanyomót is.
2.A barbecue fűszerkeverék kész. Ez a mennyiség kb. 3,5-4,5 kg húshoz elegendő. Használd fel azonnal, vagy egy légmentesen zárható dobozban eltarthatod néhány hónapig.
Minden igazi barbecue-nak három alapvető hozzávalója van: a hús, a barbecue szósz és a pác. Ez utóbbinak egy kiváló receptjét olvashatod itt.
A pác lehet nedves és száraz is, de az én tapasztalatom szerint az igazi hozzáértők mindegyike a száraz pácra esküszik barbecue esetén. Ez lényegében annyit tesz, hogy nem lében ázik, csak fűszerekkel bedörzsölve pihen a hús. Így később a sütés során könnyebben átjárja a füstös íz, és kialakul az igazi barbecue-hoz nélkülözhetetlen kéreg.
Ez a recept a Kansas City-i barbecue stílust képviseli. Ez nevezhető világszerte a legismertebb barbecue fűszerezésnek, és a legnépszerűbb barbecue szószhoz hasonlóan itthon is az emberek többségének ez az ízvilág jut eszébe, ha barbecue-ról beszélünk.
A tojást picit verjük fel kis vízzel, majd keverjük gyors mozdulatokkal össze a többi alapanyagot. (Az útifű gyorsan megszívja magát, ezért kell pikk pakk mód dolgozni, mert így le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha kész a végén a 4 felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA velőt langyos vízzel átmossuk, hártyáit leszedjük., vízbe rakjuk és többször átmossuk óvatosan. A hagymát nem túl apróra vágjuk, az olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű