30 dkg csirkemáj
10 dkg póréhagyma
6 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoránna
4 nagyobb alma
1 fej tetszőleges saláta
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, félrehúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, a kalapjukat levágjuk, és a gyümölcs húsát kivájjuk (pürét készíthetünk belőle), úgy, hogy az almának kb. 2 mm vastag fala maradjon. Az almába töltjük a csirkemájat, hőálló tálba állítjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat. Ízlés szerint más zöldségeket is kínálhatunk mellé.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 350 kcal
A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat egyenként alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben 1 órát sütöm. Mikor kihűlt, meghámozom (gumikesztyűben érdemes végezni a műveletet), almareszelőn lereszelem. Fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megdinsztelem a felszeletelt vöröshagymát, majd ráteszem a darabolt csirkemájat. 20 perc alatt megsütöm,közben a fokhagymát,1 mokkáskanál pirospaprikát, sót, borsot tesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a szétnyomkodott füstölt kolbászt és hozzákeverjük tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű