1,5 kg bárányborda
4 cl friss narancslé
4 cl száraz vörösbor
6 evőkanál olívaolaj
2 kanál japán rizsecet (mirin)
1 kanál reszelt narancshéj
1 kanál friss rozmaring (apróra szelve)
só
bors
Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont porhanyós és véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, száraz és rágós.
Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc), majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a sütést.
Zsírpapírral kibélelt tepsibe nagyobb mennyiségű sót rakunk, ez lesz az ún. “sóágy” amire kerül a félbevágott vöröshagyma, lefelé fordítva. Meleg sütőben fél óra alatt besütjük.a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy éjszakára beáztatjuk a babot. A báránylapockát kicsontozzuk, a csontokat 220 fokos sütőben megpirítjuk, a húst megsózzuk (ha van nagy szemű tengeri sónk, azt használjunk), féló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szobahőmérsékletre felengedjük. A fokhagymát a vajba reszeljük. A rozmaringleveleket felaprítjuk, a fokhagymás vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot és sót. A hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kockákra vágott húst jól megpirítjuk egy kevés forró olajon, majd a felszeletelt hagymával együtt tovább pároljuk. Sózzuk és borsozzuk. Azután hozzáadjuk a borókabogyót, a babé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű