30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük a tésztát.A meghámozott almát lereszeljük, pár percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk...majd a többi anyaggal a kakaópor nélkül jól összedolgozzuk jól kidagasztjuk..elfelezzük és kevés vízzel kikevert kakaóport az egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz