menu

Családireceptkönyv.hu

A cukormassza (fondant)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag zselatin (Dr.Oetker)
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
1 kg porcukor, vagy amennyit felvesz

Elkészítés:


A porcukrot átszitáljuk (én a Koronás porcukrot használom).
Kb. fél kilónyi porcukrot tegyél egy keverőtálba, és csinálj lyukat
a közepébe. A zselatint keverd el a vízzel, vízgőz fölött melegítsd fel,
mikor már jó forró tedd hozzá a margarint és a mézet, majd kavargasd
addig míg teljesen el nem olvad benne. Öntsd a porcukros edénybe, majd
kanállal kavard jól össze. Mikor jól összekavartad, akkor adagold a
többi porcukrot is hozzá egy evőkanállal, ha már nem tudod kanállal kavarni
tedd ki porcukorral meghintett munkalapra és gyúrj bele annyi porcukrot,
hogy ne ragadjon a munkapulthoz, sem a kezedhez.
csomagold be fóliába, és felhasználás előtt minimum 6 órát pihentesd.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajttorta- Cheese cake sütés nélkül
Sajttorta- Cheese cake sütés nélkül

A kivajazott tortaformába nyomkodom a kekszes alapot. A krémet jól kikeverem a habot beleforgatom és a kekszre simítom. Néhányszor a konyhapulthoz kell ütögetni, hogy ne maradja...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Alföldi vargabéles
Alföldi vargabéles

Tészta: A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Ostoros kalács
Ostoros kalács

A puha rámát a cukrokkal kikeverni, hozzá a kakaóport, végül a gyengén felvert fehérjét hozzákeverni, egyneműsíteni. A cipókat egyenként jó vékonyra kinyújtani, krémmel megkenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Kívánatos diós-mákos tekercs – így készíti a nagymam
Kívánatos diós-mákos tekercs – így készíti a nagymam

Elkészítés A diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk