menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládé Mousse


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész tojás
150 gramm olvasztott étcsokoládé
300 gramm tejszín /felvert/
4 ek. porcukor
2 ek. langyos víz

Elkészítés:


Először a tojásfehérjét habbá verem, majd a tejszínt is.
A 4 tojás sárgáját a porcukorral éa vízzel felváltva adagolva kikeverem.
Majd hozzáadom a langyos olvasztott csokoládét.
Felváltva adagolom a krémhez a fehérjét és a tejszínt melyet kézi habverővel lassan keverem össze.
Ha kész, tálaló edényben a hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Rebarbarás morzsa
Rebarbarás morzsa

A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ezerlyukú Palacsinta
Ezerlyukú Palacsinta

-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük -állaga a palacsintáé kell legyen - fóliával lefedjük é...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Kürtőskalács (erdélyi recept!)
Kürtőskalács (erdélyi recept!)

Egy sütőhöz 1/2 kg tészta kell. Kívülről be kell kenni olajjal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Habos-epres linzer
Habos-epres linzer

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk