menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka másként


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája

Töltelék:

25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db citrom héja
kevés rumaroma
4 db tojásfehérje
1 ek Extra Jam (lekvár)

A tetejére:

kb 5dkg dió amit gerezdekre török díszítéshez

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kapunk egy linzer tésztát. Pihenni hagyjuk amíg a töltelék elkészül.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal hozzáadjuk a többi hozzávalót, így egy ragadós masszát kapunk. A kosárka formákat zsírral, vagy vajjal kikenjük és a tésztát szép vékonyan belenyomkodjuk, egészen a pereméig. A formákat tepsibe tesszük, majd egy evőkanálnyi diós masszát keverünk bele. A tetejére díszítésnek egy darab diót teszünk.

Előmelegített sütőben kb 10-15 percig sütjük.

Vigyázzunk, hogy a kosarakat ne tegyük tele a diós masszával, mert a sütőportól meg fog dagadni a tészta. Még melegen szépen ki tudjuk venni a kosárkából a sütit, hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyanezt mákkal és más hozzávalókkal is készíthetjük, karácsonyra is finom és kiadós süti. Én dupla adagot szoktam készíteni, sokáig eláll. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós kókuszgolyó
Túrós kókuszgolyó

A hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pisztáciás vajas keksz
Pisztáciás vajas keksz

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, hengert vagy hasábot formázunk belőle és folpackban a hűtőben pihentetjük míg visszakeményedik. A hideg tésztát fel lehet szeletelni és tepsire h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Máktorta citromkrémmel
Máktorta citromkrémmel

A mákot, lisztet, sütőport egy tálban összeszitáljuk. Én a máknak csak egy részét daráltam le, kb. 40 g-ot egészben hagytam és úgy adtam a tésztához, de aki nem szereti az egész má...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Cseresznyés pite
Cseresznyés pite

Mindent bele egy tálba és robot géppel összeturmixolni, aztán vajazott-lisztezett vagy sütőpapiros formában 180 fokon 30-35 percig sütni! Érdemes dupla mennyiségből készíteni, mert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk