50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
Töltelék:
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db citrom héja
kevés rumaroma
4 db tojásfehérje
1 ek Extra Jam (lekvár)
A tetejére:
kb 5dkg dió amit gerezdekre török díszítéshez
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kapunk egy linzer tésztát. Pihenni hagyjuk amíg a töltelék elkészül.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal hozzáadjuk a többi hozzávalót, így egy ragadós masszát kapunk. A kosárka formákat zsírral, vagy vajjal kikenjük és a tésztát szép vékonyan belenyomkodjuk, egészen a pereméig. A formákat tepsibe tesszük, majd egy evőkanálnyi diós masszát keverünk bele. A tetejére díszítésnek egy darab diót teszünk.
Előmelegített sütőben kb 10-15 percig sütjük.
Vigyázzunk, hogy a kosarakat ne tegyük tele a diós masszával, mert a sütőportól meg fog dagadni a tészta. Még melegen szépen ki tudjuk venni a kosárkából a sütit, hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ugyanezt mákkal és más hozzávalókkal is készíthetjük, karácsonyra is finom és kiadós süti. Én dupla adagot szoktam készíteni, sokáig eláll. :)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, hengert vagy hasábot formázunk belőle és folpackban a hűtőben pihentetjük míg visszakeményedik. A hideg tésztát fel lehet szeletelni és tepsire h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mákot, lisztet, sütőport egy tálban összeszitáljuk. Én a máknak csak egy részét daráltam le, kb. 40 g-ot egészben hagytam és úgy adtam a tésztához, de aki nem szereti az egész má...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMindent bele egy tálba és robot géppel összeturmixolni, aztán vajazott-lisztezett vagy sütőpapiros formában 180 fokon 30-35 percig sütni! Érdemes dupla mennyiségből készíteni, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű