500 ml tej,
150 g cukor,
50 g liszt,
100 g kakaó,
60 g vaj,
5 tojás sárgája,
2 kiskanál vaníliaaroma.
Egy kisebb edénybe tegyük bele a tej háromnegyed részét és a vaníliaaromát, lassú tűzön kavargassuk addig ameddig a tej kezd főni, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Egy közepes nagyságú tálban verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a vajjal, használjunk konyhai robotgépet. Adjuk hozzá lassan a felfőtt és lehűlt tejnek a felét, közben kavarjuk tovább a robotgéppel, szitáljuk át a lisztet és a kakaót, apránként szórjuk a krémbe és kavarjuk jól össze, majd az így elkészült krémet adjuk hozzá a lábasban megmaradt tejhez és lassú tűzön folytonos kavargatás mellett addig főzzük amíg a krém elkezd főni.
Alacsony lángon főzzük tovább a krémet és adjuk hozzá a tejből megmaradt 1/4 részt, amit nem főztünk fel, főzzük jól össze majd vegyük le a tűzhelyről, tegyük egy üvegtálba és hagyjuk hűlni. Ha nem használjuk fel a krémet azonnal miután kihűlt, akkor takarjuk le a tálat egy fóliával (ne maradjon levegő a tálban, a fólia érje a krémet) és tegyük hűtőszekrénybe, így eltartható 3 napig is. A receptben megadott hozzávalókból kb. 500 g krém készíthető, ha többet akarsz készíteni akkor, úgy adaglod a hozzávalókat.
A hájat kb. 20 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A maradék lisztből a többi hozzávalóval rétestésztát készítünk, jól kidolgozzuk, és 15 percig pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészités: Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a lisztet , sütőport , kakót, meg az olajat. Tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-30 percig sütjük. Töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd cipó alakúra formázzuk. A cipót két részre osztjuk és mindegyiket tepsi méretű téglalappá nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan belekeverjük a 250 g kristálycukrot, végül a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibéle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes