Piskóta: 4 db tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, 1 kk sütőpor
Grízes krém:
1 üveg meggybefőtt leve
3 dl tej
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor (ezt megfőzzük)
Vaníliás krém:
2 csomag vaníliapuding
3 evőkanál cukor
8 dl tej-ezt megfőzzük ,- ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg Ráma margarint, s tovább verjük habosra.
A meggyet apró kockára vágjuk (hagyunk pár szemet )és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. Kirakjuk a pár szem meggyel, amit félre tettünk.
Vaníliás krém kerül a meggyes krémre. (egy kis krémet hagyunk a süti tetejére). Befedjük a másik sárga piskótával. Lekenjük a félretett krémmel, majd 3-4 dl tejszínhabot jól felverünk keményre, ezt óvatosan rásimítjuk a sütire és csokidarával megszórjuk. Tepsi mérete:25×35 cm
A lisztet a rámával elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepsi hátulján sütjük. Az egyik megsült lapot felkockázzuk. Krém készítése: A li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojást a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a ledarált kókuszreszeléket. A kapott tésztát, a kivajazott tepsiben (20x30 cm) eloszla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk Ezután...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA befőttet leszűrjük. A levéhez öntünk kevés rumaromát, majd annyi babapiskótát forgatunk bele, hogy egy kerek kapcsos tortaforma aljára elegendő legyen. Ezt követően rárakunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű