30 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack
50 kg túró
2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.
A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. (Konzerv barackból is készülhet.) Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.
Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőkészületként érdemes a kiflit hamarabb megvásárolnunk és egy éjszakán keresztül szikkasztanunk Karikázzuk fel a kiflit. Adjuk hozzá a mákot és a reszelt citromhéjat, majd kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt elősütjük, addig süssük, amíg már elég puha lesz ahhoz, hogy bele tudjunk szúrni egy villát, de ne süssük túl puhára és szétesősre, mert a sütiben is fog még sülni egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű