menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis bere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítés:


Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal, ….. és még ami megmozgatja a fantáziánkat.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.

krumplis bere

 Krumplis bere

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vajdasági sós
Vajdasági sós

1 kg lisztet összegyúrni a felfuttatott élesztős tejjel, 1 kanál sót és 1 kanál cukor a tésztába, 2 deci olaj össze gyúrjuk. 4 cipót formálunk, margarint ki keverjük egy kanál sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hencsi
Borzas pogácsa
Borzas pogácsa

A tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű burgonyás pogácsa
Habkönnyű burgonyás pogácsa

k

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sajtos pogácsa
Pogácsa - Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt kb. 1 dl tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a 25 dkg Rámát, hozzáadjuk a tojást, sót, élesztős keveréket, majd annyi tejfölt, hogy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk