A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
A krémhez:
5 dl tejszínhab
10 dkg tejcsokoládé
3 evőkanál kakaó
A piskótához a tojássárgáját habosra verjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukros tojássárgájához a lisztet és a kakaót, jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Először 180 fokon sütjük kb. 20 percig, aztán 160 fokon tűpróbáig. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd 3 felé vágjuk.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd a gőz fölött felolvasztott csokoládét összekeverjük a kakaóval, és ezt a masszát óvatosan belekeverjük a tejszínhabba.
A tortát megkenjük a csokikrémmel, és összeillesztjük a szinteket. A tetejét díszíthetjük: cikk-cakkban rálocsoljuk a felolvasztott csokival, hagyjuk, hogy az oldalán egy kicsit lecsurogjon és megdermedjen, ha maradt a krémből, akkor habzsákba tesszük, és szép rózsákat nyomunk a tetejére.
Tészta: Liszt + kakaó átszitálva, a vajat elmorzsolom benne. Hozzáadom a porcukrot és a 2+3 ek vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrom. Enyhén lisztezett folpack fólián kinyüjtom...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű.8 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozom, majd magházát kiszúrom. Egy 4 l -es lábasba a cukrot teszek, barnára olvasztom, majd körbe csorgatom vele az edényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű