50 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
1 kiskanál só,
0,5 dl olaj,
3 dl langyos víz
Az összetevőket a víz felével összekeverjük. A maradék vízből fokozatosan annyit adunk hozzá, amit még felvesz. Kézzel jól átgyúrjuk, majd kis korongokat formázunk belőle. Egy konyharuhával letakarva pár percig pihentessük.
Ha van nagy méretű ropi sütőnk, azt használjuk a tészta kisütésére. Béleljük ki alufóliával, és kb. fél percig süssük.
Ha nincs speciális ropi sütőnk, akkor a gombócokat egyenként ki kell nyújtani kb. 2-3 mm vastagságúra. Közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütjük.
A ház tortilla hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva.
Az almaecetet meleg vízbe raktam hogy olvadjon a cukor. Lassan kevertem. Hagytam állni majd újra adtam hozzá vizet. Kb 15 palacsintányi adag lett Ja meg repceolaj van még benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg tejbe tesszük az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. Utána a tészta hozzávalóit összedolgozzuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük. Kinyújtjuk, és ízlés sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágom, és zsírjára sütöm, majd kiszedem a tepertőt egy tányérra. A túrót villával összetöröm a tejfölt elkeverem. A leszűrt zsír felét egy tálba önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát és kukoric...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű