A piskótalapokhoz
6 tojás
3 evőkanál víz
210 g cukor
3 evőkanál olaj
210 g liszt
30 g kakaópor
1 csapott kávéskanál sütőpor
A krémhez
500 ml tejszín
500 g étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
A trüffelgolyókhoz (kb.20 db)
200 g csokoládé
50 ml tejszín
50 g vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat
A trüffelgolyók hempergetéséhez
kakaópor
durvára darált dió
tortadara
A torta oldalára
tortadara
Először a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd habverővel habosítjuk.
A piskóta hozzávalóit három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk belőle.
Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
180 fokos sütőben egyenként 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, végül a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
A maradék krémet habzsákba töltjük, a torta peremét ezzel, az oldalát pedig tortadarával díszítjük.
A trüffelgolyókhoz addig melegítjük a tejszínt, a vajat, a vaníliát és a csokoládét, amíg teljesen egyneművé nem válik az egész.
Behűtjük, és a hideg masszából gyors mozdulatokkal diónyi golyókat formázunk, amiket kakaóporba, tortadarába és darált dióba forgatunk, majd a trüffelgolyókat a torta tetejére ültetjük.
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába illesztjük. A kekszet összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyú...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes1. Biskvit-18 žlica šećera,6 jaja,1 mala šalica ulja i 1 mala šalica mlijeka,9 žlica brašna,1 prašak za pecivo ,2 žlice kakao-a Fila- 3 jaja,5 žlica štaub šećera,10 dag čokolade...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal valamint a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A tésztát három részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a puncs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább verjük kézi habverővel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas-tojásos-...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű