menu

Családireceptkönyv.hu

Túrótorta Éva féle


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 tojás
150 gramm cukor
130 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
60 dkg túró áttörve
1 cs vaníliás puding
1/2 sütőpor
5 kisebb alma.

Elkészítés:


a 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a 60 dkg túrót ezeket összekeverjük.
A fakanállal óvatosan elkeverjük a beleszitált 1 csomag pudingpor a hozzáadott sütőporral, majd óvatosan összekeverjük a 3 keményre felvert tojásfehérjét is.
Ha kész az egészet egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük.
160 fokon 35-40 percig de jobb tűpróbával megnézni, lehet tovább kell sütni ez a sütőtől is függ.
Ha kész a meghámozott, mikróban megpárolt almaszeleteket rátesszük a tortára majd az alma tetejére a 3 tojás fehérjét folyamatos cukor hozzáadásával addig keverjük amíg nem folyik és ezt az almára kenjük, a sütőben karamell színűre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Erdei gyümölcsös pitetorta
Erdei gyümölcsös pitetorta

1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, ha túl száraz, adok hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. Lényeg, hogy gyorsan kell csinálni, a vaj legyen hideg, ne olvadjon meg a gyúrás közben....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Holland almatorta
Holland almatorta

◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A sárgáját a puha vajjal, az édesítővel, a vanillin cukorral és a citrom levével kikeverjük. ◾️A fehérjét habbá verjük. ◾️A lisztet és a sütőp...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angyalok eledele - Chiffon torta
Angyalok eledele - Chiffon torta

A fehérjét kemény habbá verjük a borkősavval és csipet sóval. Először alacsony fokozaton, majd folyamatosan emelve. A porcukrot hozzáadjuk, amikor már fehéredik. A cél, hogy a hab...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Éva
Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta
Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyo...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk