25 dkg liszt
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg hideg vaj
1 tojás sárgája
töltelékhez baracklekvár
A bevonathoz étcsokoládé.
A hideg vajat kockára vágjuk és elmorzsoljuk a lisztel és a porcukorral.
Hozzáadjuk a diót és tojássárgáját és összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
A hűtőből kivéve éles késsel a rudakból fél cm-es darabokat vágunk.
Sütés előtt két tepsibe teszünk sütőpapírt és előmelegített sütőben 180
fokon.
Kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt kekszeket baracklekvárral összeragasztjuk és a fél felüket olvasztott csokimázba mártjuk papírosra helyezzük és rögtön hűtőbe tesszük megdermedni.
A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig. Ezután osszuk 2 részre a tésztát. Az egyik feléből nyújtsunk 2 db 14x20 cm-es lapot, majd tegyük sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű