menu

Családireceptkönyv.hu

IR zsemle(Patkos Dalma)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1dl mandulaliszt (én Naturbit mandulalisztet használtam)
1dl kölesliszt (Naturbit köleslisztet használtam)
1dl barna rizsliszt (Naturbit barna rizsliszt)
2 enyhén púpos ek útifű (Naturbit útifű őrlemény)
2 ek szezámpehely -> a szezámmagot pelyhesítettem
1 tk só
fél tk szódabikarbóna -> rá pár csepp citrom leve
2 ek olívaolaj
300 ml meleg víz

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem.
Ezután hozzáadtam a vizet és az olajat, összedolgoztam.
Olajos kézzel kisebb gombócokat formáztam a tésztából és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Előmelegített sütőben kb 45perc alatt 180 fokon készre sütöttem.
Várjuk meg, míg teljesen kihűl és ezután vágjuk fel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Kakaós fahéjas csavart rúd
Kakaós fahéjas csavart rúd

Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. A...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Gyors teljeskiőrlésű kenyér
Gyors teljeskiőrlésű kenyér

A sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel. Vágódeszkára...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaóscsiga blundel tésztából (Levendulalány)
Kakaóscsiga blundel tésztából (Levendulalány)

A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Hamburger zsemle- Alexa  Christi receptje
Hamburger zsemle- Alexa Christi receptje

felhasználásával állítottam össze a tésztát, a lisztet átszitáltam. 10 percig letakarva pihentettem, majd alaposan dagasztottam. Kb. 50 perc múlva finoman átgyúrtam, rudat formázt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk