10 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
5 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 dkg méz
5 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg pürésített banán
csipet só
továbbá:
kevés Yungas finoman őrölt manióka liszt
A keksz hozzávalóit egyneműre keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kevés manióka liszttel megszórt szilikonlapra tesszük. A tetejét is meghintjük, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk. Pizzavágóval tetszőleges méretűre és formájúra vágjuk. Nem kell szétrakosgatni, maradhat egyben, A szilikonlappal együtt sütőlemezre húzzuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt megsütjük. Ha nagyon szeretnénk kiszárítani, akkor a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. A vágás mentén tördeljük szét. Fordítsuk meg és tegyük vissza a már elzárt, de még langyos sütőbe, és hagyjuk ott kihűlni.
A burgonyát puhára főzöm a sós vízben, és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihű...
Elkészítési idő: 1/2 1 Nehézség: NehézA tejben a kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Addig a lisztet a zsiradékot a sót elmorzsoljuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalóval lágy tésztát állítunk össze. Nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. 2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű