menu

Családireceptkönyv.hu

Eper Dzsem


Írta:

Elk. idő: az eper víztart
Adag: kb.:4x 750ml ü
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 - 3 kg Eper
1 kg cukor
1 egész citrom szürt leve
a tartósításhoz Nátrium Benzonát

Elkészítés:


Az epret egy kis időre beáztatjuk majd szűrőben folyó víz alatt megmossuk. Szárát eltávolítjuk . Egy kis tálkával egészben hagyunk apróbb szemeket. Egy magas falú lábasban a hozzáadott cukorral , kézzel össze törjük , össze nyomkodjuk a többit.Ezután már az egész szemeket is hozzá adjuk.Egy citrom leszűrt levét is adhatunk hozzá. Felforraljuk és néha meg kavargatva lassú tűznél besűrítjük. Néha lehet ellenőrizni milyen a sűrűsége. Egy porcelán tányérra kanállal egy picit ki rakunk és ha megdermed el is készült a dzsemünk. Üvegekbe töltjük és minden üvegbe a végén szórunk egy ici-pici nátrium benzonátot. Lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük. Szép élénk piros színe marad ha nem sokáig főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palacsintához, süteményekhez kiváló. Esetleg ha nem akar besűrűsödni akkor dzsemfixel is lehet sűríteni. Én azt sem szoktam úgy ahogy a tasakon van. Megpróbálom besűríteni és úgy jobban kiadja az ízét.

Eper Dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fanni
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Sárgarépa lekvár
Sárgarépa lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodza alaplé (lekvárhoz)
Bodza alaplé (lekvárhoz)

20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rebarbara befőtt
Rebarbara befőtt

A vizet a cukorral feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart magjait, az üres rudat is, és a citromkarikákat. Összeforraljuk és beletesszük a 1,5- 2 cent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk