1 1,5 kg tisztított zsigerelt pecsenye kacsa
0,5 kg szikkadt kenyér
2 e.kanál kacsazsír
2 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb kacsamáj(nem hízlalt)
1 kis fej vöröshagyma
3-4 db tojás
só, bors, delikát
A szikkadt kenyeret a tenyerünk között lemorzsoljuk és egy evőkanálnyi kacsazsírban megpirítjuk. Amikor kész van felöntjük a tejjel. Tálba rakjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A kacsa máját egy kis fej hagymán megdínszteljük. Nem teljesen megsütni. Amikor a pirított morzsa kihűlt 3-4 tojást ráütni, bele az aprított petrezselyemzöld, só , bors és utólag a dinsztelt máj.A pecsenye kacsát besózni + delikáttal is bedörzsölni és a töltelékkel megtölteni. Egy éjszakát így töltve a hűtőbe rakni. Sütés előtt pici vizet alá önteni. A kacsa alá engedett kacsazsírral ízesített tört krumplival tálalni.
Előtte való nap ha elkészítjük a hűtőböl csak elő kell venni , sütőzacsiba dugni és be a sütőbe. Először nagy lángon majd takarékon lassan sütni. Mielőtt kivennénk előtte egy fél órával ki kell bontani és ha kell a levet leönteni alóla. Pirosra sütni.
Ezt a tölteléket szoktam a töltött csirke és csirke combhoz is. Csirke májjal is nagyon finom.
A hozzávalókat egy edénybe tesszük és jól összekeverjük, majd beletesszük a combokat is. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük amíg ragacsos szósszá válik a szaft. A húsokat egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz első 7 hozzávalót összekeverjük egy tálban. Beleforgatjuk a csirkemelleket először ebbe, majd a zsemlemorzsába. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű