5 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
- vaj a sütéshez
A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket. Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé! :-)
Az ízhatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.
Jó étvágyat! :-)
A káposzta torzsáját kivágjuk és annyi vízben, hogy ellepje megabáljuk. Amikor elkezd a víz forrni, lecsendesítjük és két villa segítségével folyamatosan szedjük le a káposzta leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával és paradicsompürével. A keményre főzött tojásokat hosszában 4 felé vágjuk és a felforrt hagymás...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A görög csirkecomb elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajon néhány perc alatt elősütjük. 2. Egy kiolajozott tepsibe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézKevés vizet öntünk a tepsibe. Beletesszük a csirkecombokat egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk őket. A nem túl kis darabokra vágott zöldségekkel beborítjuk a csirkecombokat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű