- 4 bögre tej (1 liter)
- fél bögre búzadara
- fél bögre cukor
A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni. Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett tíz-tizenöt percig főzzük. Ekkor még picit hígnak tűnhet, de nem kell aggódni :-) Helyette rögtön öntsük szét tányérokra, vagy tálkákba, hogy csillogó, tükörsima felületet kapjunk. Szórjuk meg kakaós cukorral, és mire meghűl annyira, hogy már fogyasztható (1-2 perc), pont olyan lesz, amilyennek lennie kell: selymes és toroksimogató.
Sok sikert és jó étvágyat! :-)
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirke: A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítek. Legalább 20 percet pihentetem (tojás és tej szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés utá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű