15 dkg porcukor
3 db tojás
10 dkg vaj
150 g tejföl
3 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
33 dkg rétesliszt
10 dkg dió
5 dkg kandírozott narancshéj (opcionális)
Bekapcsoljuk/begyújtjuk a sütőt, hogy melegedjen elő 180°-ra. És ha már úgyis fűt, a mézet egy hőálló edénykében tegyük is be olvadni.
A tojásokat, cukrot, vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összedolgozzuk, sütőpapíros tepsibe vagy 2 őzgerincbe öntjük, tűpróbáig sütjük. Ennyi. Jó étvágyat!
Aki esetleg úgy jár, mint én, hogy előbb nekikezd és csak aztán döbben rá, hogy se rétesliszt, se tejföl, az se essen kétségbe. Finomliszttel is működik, csak picit kevesebb kell bele (kb. 30 dkg) és kicsit tovább sül. A tejföl pedig bátran helyettesíthető joghurttal.
A diót hivatalosan szépen a tetejére kellene szórni, de én juszt is belekevertem. Sőt, megragadtam az alkalmat, hogy a maradék fél doboz kandírozott narancshéjat felhasználjam, azt is beleborítottam. :) Tényleg bármit elbír, amit az ízlésünk és a kamra felszereltsége enged.
Az összetevőkből meggyúrom a tésztát s elosztom négy felé,tepsi (25x35)nagyságúra nyújtom,a hátára teszem a tésztát, megkenem szilva lekvárral majd ráborítom a másik tésztát, megbö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük. Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem. A vizet megforralom a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű