1-1,5 kg fejes káposzta
1 doboz sűrített paradicsom (500 ml)
3 púpozott evőkanál liszt
olaj
1 fej vöröshagyma
3 csapott evőkanál cukor
só
1 szál zellerlevél (ez ki is maradhat, v. pótolhatod babérlevéllel, v. fokhagymával)
A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és zellerlevelet is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a sűrített paradicsomot , majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be (illetve öntsd rá a paradicsomos rántást) és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és ha tettél bele zellerlevelet, azt vedd ki. A káposztát cukorral ízesítsd.
A zöldségeket megpucoljuk, a borsót kifejtjük (télen jó a mirelit is). A répát, karalábét kockákra vágjuk. A lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az összes zöldséget, és kis l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tököt/cukkinit legyalulom, besózom, a vöröshagymát üvegesre párolom, majd félreveszem a tűzről, megszórom kevés őrölt pirospaprikával ráteszem a kinyomkodott tököt és üvegesre pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazbabot beáztatom előző este. Leszűröm a vizet róla átmosom és egy lábosba teszem. Ráöntök annyi vizet, hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet és felteszem főni. Ha a bab fél...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk a kelkáposztát és csíkokra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű