menu

Családireceptkönyv.hu

Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg nyúlcomb és -lapocka vegyesen
1 kg őszi gyümölcs (szőlő, szilva, alma, körte)
2-3 dl száraz fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
3-4 zsályalevél
1-2 szál rozmaring

frissen őrölt bors
őrölt fahéj
1 evőkanál méz
6-8 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zsályalevelet, 1-2 percig kevergetve sütjük. Sóval, borssal, szeletelt fokhagymával ízesítjük, felöntjük a bor felével és kevés vízzel. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Kivesszük a húst az edényből, beletesszük a maradék vajat, a mézet, kevés fahéjat. A szükség szerint megtisztított és nagyobb darabokra vágott gyümölcsöt is beleforgatjuk, 1-2 percig pároljuk, majd beleöntjük a maradék bort. További 4-6 percig főzzük, hogy a gyümölcs még roppanós maradjon, majd közé helyezzük a húst, és az egészet átmelegítjük. Melegen tálaljuk, kínálhatunk mellé rizs-, árpa- vagy kölesköretet.

Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vadas cseh gombóccal
Vadas cseh gombóccal

Zöldségeket megpucolni, felkarikázni nagyobb darabokra. Hagymákat karikára, fokhagyma gerezdeket csak kisebb darabokra. Nagyobb lábosba tenni felengedni vízzel ami ellepi hozzáadni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye
Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Aszalt szilvás bableves vaddisznóval
Aszalt szilvás bableves vaddisznóval

A babot előző éjszaka beáztatjuk. A húst 2,5 cm-es darabokra kockázzuk. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát. Beletesszük a húst, lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprik...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsadf
Asdfsadf

Assad’sdfasd

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Asdfasdf
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk