menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas-kakaós rózsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA :
- 400 gr liszt
- 1 tk cukor
- fél tk só
- 120 gr meleg tej + még kb. 1 dl
- 17 gr friss élesztő
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 2 normális méretű tojás sárgája
♥ TÖLTELÉK :
- pár evőkanálnyi lágy vaj
- cukrozott fahéj+kakaó
♥ LOCSOLÁS:
kb. 2 dl forró tej, belekeverve 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


A 120 gr meleg tejben egy kis cukorral futtassuk fel az élesztőt, majd öntsük a liszttel, sóval, 3 evőkanál olvasztott vajjal, a tojássárgákkal és még nagyjából 1dl tejjel a dagasztógép üstjébe és készítsük el (vagyis a gép) a tésztát.
Tegyük kelesztő tálba és hagyjuk megkelni. Miután megkelt 5 db kb. 14 dekás gombócot gömbölyítsünk, fedjük le konyharuhával és hagyjuk kicsit pihenni.
Ezután egyenként nyújtsuk ki kb. 25-30 cm hosszú téglalap formára (vagy ovális, ahogy sikerül), kenjük meg a vajjal, szórjuk meg a fahéjas v. kakaós cukorral és tekerjük fel, mint egy bejglit.
A kis kígyócskákat hosszában vágjuk félbe, és a két felet csavarjuk össze, majd kerekítsünk belőle egy rózsát, vagy akár karikát, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le konyharuhával, kb. fél órát pihentessük ismét.
180 fokra melegítsük elő a sütőt és mielőtt betesszük a tepsit, a maradék olvasztott vajat csepegtessük a rózsácskákra....
Süssük szépre, nekem ez nagyjából 30-40 perc volt, nem emlékszem pontosan, de ezt úgyis látni fogjuk a színéről.
Kb. félidőben még meglocsoljuk finoman 2 deci forró tejjel (amiben 2 tasak vaníliáscukrot elkevertünk), és visszatoljuk a sütőbe, ha kell, fordítsunk a tepsin, és vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Ha úgy látjuk, hogy kész, vegyük ki, tegyük rácsra és még melegen szórjuk meg bőven porcukorral.

Fahéjas-kakaós rózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Kakaós napraforgó
Kakaós napraforgó

A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított vízzel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Siroví osúch ze smetanú
Siroví osúch ze smetanú

Z kváska , múky, vajcia, soli a bravčovej masti pomocou mlieka vymiesime cesto. Dobre vypracované ho rozťapkáme rukami na plech a pridáme naň plnku. Ešte teplý osúch pokrájame na č...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós fonott kalács
Foszlós fonott kalács

1. A langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. Egy tálba kimérjük a lisztet, cukrot, tojást, tejszínt, sót, majd a felfuttatott élesztős tejjel dagaszta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szüreti kalács
Szüreti kalács

Elkészítés módja 3 dl tejet a 3 mokkáskanál cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. 25 szem szacharint fél dl langyos tejben feloldunk. A 60 dkg liszt...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk