menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi Fahéjas csillagok


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2+2 tojásfehérje

300 g őrölt mandula vagy dió
2-3 púpozott teáskanál fahéj
200 g + 100 g porcukor
(a cukor csak nyírfacukorral váltható ki ebben az esetben, mert a tészta nem áll össze folyékony édesítőszerrel)

Elkészítés:


2 tojásfehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. A hab legyen egészen kemény. Csak ezután adjuk hozzá az őrölt mandulát és fahéjat. Ennél a fázisnál már ne használjunk habverőt. Kezünk melegétől jól formálható lesz a tészta. A porcukrot (200 g) csak utoljára keverjük hozzá. A tésztát gyúrjuk cipó alakúra és fóliába csomagolva hagyjuk állni 30 percet hűtőszekrényben.
A tésztát pihentetés után fél cm vastagságúra nyújtsuk ki porcukorral megszórt deszkán, majd szúrjunk ki körülbelül 40 darab csillagot. A csillagokat sütőpapírra helyezve tegyük tepsire vagy tálcára pihenni.
Aki szeretné a csillagokat szalaggal díszíteni és átfűzni a csillagokon, még most lyukassza ki a tésztát. Később erre nem lesz lehetőség.
Most következik a díszítés fázisa tojásfehérje habbal. Két tojásfehérjét kezdjünk el habverővel és 100 g porcukorral kemény és sűrű krémmé keverni. Ecset vagy kiskanál segítségével kenjük meg közepesen vastagon a csillagok tetejét.
A cukros tojásfehérje habot még mindig tovább díszíthetjük és a süteményt ízesíthetjük például lekvárral, aszalt gyümölccsel. Kisebb méretű süti kiszúróval, mint maga a csillag, a lekvárt formázhatjuk.


Karácsonyi Fahéjas csillagok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fasírt
Fasírt

Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. A szikkadt zsemlék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtos-májas pulyka tekercs
Sajtos-májas pulyka tekercs

A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni. Amíg áll a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarackos kuglóf
Sárgabarackos kuglóf

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukorral és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, és hozzáforgatjuk a sütőporral és reszelt citromhéjjal elk...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Közepes
share
Egyszerű sült csirkecomb
Egyszerű sült csirkecomb

A csirkecombot megmosás után a bőre alatt kicsit bevagdossuk, és beletömködjük a fokhagymákat. Átlagos méretűből 1-2-t combonként. A sütőt előmelegítjük, 150-175 fok elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk