1 kg liszt
2 margarin (25 dkg)
2 pohár tejföl (330g)
2 kávéskanál só
2 dkg élesztő + kis tej felfuttatni
3-4 tojás sárgája
reszelt sajt (25 dkg)
A 2 dkg élesztőt egy kis tejben és kicsi cukorral felfuttatjuk.
A margarint eldörzsöljük a liszttel, bele a felfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját. Jól összegyúrjuk, a reszelt sajt felét is beledolgozzuk a tésztába.
Legalább 12 órát pihentetjük. Legjobb előző este gyúrmi, hűtőben pihentetni éjjel.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, rácsozzuk, tojással bekenjük, megszórjuk sajttal.
Kiszaggatjuk, kelni hagyjuk majd kisütjük.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket körbetekerjük a baconnel. A leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a mustárral, majd hosszanti irányban 10 egyenlő csíkra vágjuk, és ezzel is körbetekerjük a virslike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a cukros tojást adagonként hozzákeverjük az olajjal és a tejszínnel felváltva. A szalámit apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval összekeverem. Szobahőmérsékleten megolvasztom a vajféléket, a sós liszt között elmorzsolom, majd sorban belepakolom a többi hozzávalót és összegyúrom. Itt még nek...
Elkészítési idő: sok Nehézség: Közepes