meggy
felöntőléhez:
víz,
édesítő vagy cukor,
citromlé,
5 szem szegfűszeg,
1 fahéj,
1 csillagánizs,
1 kardamom
Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd
hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom.
A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom.
Az előkészített sterilizált üvegekbe helyezem a kimagozott meggyet
A langyosra hűlt felöntőlével annyira megtöltöm az üveget, hogy kb. 1 ujjnyi maradjon az üveg szájáig.
Befőző fóliával lefedem, majd jó erősen rácsavarom a fedőlapot.
Befőző automata: 80°-on 30 perc
Felcímkézés után mehet a kamrába
• A felöntőlét úgy készítem, mintha limonádét csinálnék, de különböző fűszerekkel ízesítem kedvem szerint.
• Miután kiszedtem az automatából, megrázogatom az üvegeket, hogy a megrekedt légbuborékok kiszabaduljanak.
Mielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a barackot és leturmixoljuk, kilogrammonként 60 dkg cukor, de kostóljuk, vaníliáscikor, ezt jól elkavarjuk és másnapig lefedve hagyjuk. Másnap belekeverjük a zselésítőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmostam, kimagvaltam, lemértem. Egy nagy tepsibe terítettem a meggyszemeket úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást. (A legnagyobb tepsimben kb. 1,5-2 kg meggy fér így e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz epret megtisztítjuk, az egészen nagy szemeket negyedeljük, a közepeseket felezzük, a kicsiket egészben hagyjuk. A cukorból félreteszünk 3 ek-nyit, a többit az eperre szórjuk, m...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű