2 bögre finomliszt
1 bögre tej
15 dkg vaj
1 tojás
1 doboz tonhalkonzerv
1 piros húsú kaliforniai paprika
fél csésze fekete olívabogyó
2 teáskanál sütőpor
késhegynyi szerecsendió
késhegynyi fehérbors
Csepegtesd le a tonhalat, majd keverd össze az apróra vágott paprikával és az egész vékonyra szeletelt olívabogyóval. A lisztet keverd össze a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a tejet. Apránként keverd össze a lisztes keverékkel. Végül keverd bele a tonhalas masszát. Adagold muffinsütőbe vagy papírkapszlikba a tésztát, majd előmelegített sütőben süsd 20 percig.
Robotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává dagasztjuk. Ezen a ponton adhatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a paradicsomot, a parmezánt, a rozmaringot, a citromhéjat, a csilit és a kisebb darabokra vágott sonkát botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítjük. Dagasztógépbe mérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot. Al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű