3 nagy tojás
liszt - ugyanaz a súly
cukor - ugyanaz a súly
vaj - ugyanaz a súly
1 kávéskanál élesztő
A vajat dolgozd el egy spatulával, majd add hozzá a cukrot és a tojásokat. Lehetőleg elektromos habverővel addig keverd, amígfehérré és nagyon homogén krémmé válik. Add hozzá a lisztet és az élesztőt, és dolgozd ki a tésztát. Vajazott lisztezett sütőformába öntsd. Ha kereket használsz 20 cm átmérőjű legyen. 50 percig süsd 180-200°-on. Csinálj tűpróbát: ha a tű szárazon jön ki a tésztából, akkor elkészült.
1 nagy tojás kb 60-70 g
A krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, 2-3 dl tejjel és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Folytonos kevergetéssel krémmé főzzük. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt kb. fél centisre felkarikázzuk, majd két piskótatallér közé téve felszúrjuk a falatkákat egy fogpiszkálóra.A vaníliapudingot és a csokipudingot sűrűre főzzük, majd amíg mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom. 2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű