600 g (nagyobb méretű) csirkemell
6 evőkanál zabliszt
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál olívaolaj
0,5 liter étolaj
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával, olívaolajjal bedörzsöljük.
Kb. fél óráig hűtőben pihentetjük, utána a zablisztben megforgatjuk.
Forró étolajba tesszük, először néhány percig fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már anélkül. Mindaddig, amíg szép halvány, rózsaszínes árnyalatú nem lesz.
Többféle körettel tálalhatjuk. Jelenleg petrezselymes burgonyával készült.
1. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. 2. Ekkor hozzákeverjük a gombát is. Pár percig együtt pirítjuk. 3. Beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy kanál zsírt felhevítünk, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a húst és folyamatosan kevergetve feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposztás tészta: Olajon megdinsztelem a sózott, borsozott káposztát. Mikor már majdnem kész megfőzőm a tésztát. A tésztát hozzákeverem a káposztához és egy kicsit össze főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a borókabogyót, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a zsályát egészben, a jól megmosott citromot héjastól cikk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű