50 dkg cukor
20 dkg darált dió
10 dkg nagyon apróra vágott mazsola
10 dkg darált keksz
10 dkg étcsokoládé, minimum 60%-os
5 dkg vaj
1,5 dl víz
1 narancs héja
kakaópor
A cukrot tedd fel főni a vízzel, és alaposan forrald össze. Akkor jó, ha egy kis darabot kiemelve azt látod, hogy már nem folyik szét, hanem majdnem formázható.
Ekkor vedd le a tűzről, hagyd hűlni, közben néhányszor keverd meg. Mikor már jó sűrű, keverd hozzá a felolvasztott csokit és a vajat. Hagyd másnapig száradni,
majd gyúrd össze a dióval, a mazsolával és a narancshéjjal. Nyújtsd ki, majd egy kés segítségével vágj belőle kis darabokat, és formázd szaloncukorrá.
Hempergesd kakaóporba, és csomagold selyempapírba.
Egy tálban habosra keverjük a vajat, és beledolgozzuk a megmelegített mézet. A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd a tálba öntjük. Simára gyúrjuk kb. 1,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2. Elkészítés Robotgéppel verj fel majdnem kemény habbá egy tojásfehérjét 2-3 perc alatt. 20 dkg porcukrot vegyíts el 1 kis csipet sóval és 1 ek étkezési keményítővel. A felét add...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesA zabpelyhet daráljuk meg, majd keverjük hozzá az utifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritritet. Deszkán gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe egy órá...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű