menu

Családireceptkönyv.hu

Szerémségi húsos kuglóf


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


28 cm-es kuglós formához:
1 kg darált hús
10-15 dkg rizs
1 kisebb vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk piros paprika
só, bors
1 közepes fej savanyú káposzta (10-15 levél)
olaj

Elkészítés:


28 cm-es kuglófsütőt kikenünk olajjal és körbe rakjuk savanyú káposzta levelekkel, úgy hogy a szélei lelógjanak.
Egy tálban elkészítjük a tölteléket ( ahogy a töltött káposztához szoktuk), kitöltjük a kuglófsütőt hússal, vissza hajtjuk a leveleket és a fennmaradt levelekkel beborítjuk a húst.
180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Egy tálcára borítjuk, kicsit várunk, hogy hűljön, szebben lehet szeletelni.

Szerémségi húsos kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Hortobágyi aprópecsenye - OK
Comb - Hortobágyi aprópecsenye - OK

1. A sertéshúst metéltre vágjuk. 2. A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, és ennek zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. 3. Jól átforgatjuk ebben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyével töltött sertésszűz zelleres almapürével
Gesztenyével töltött sertésszűz zelleres almapürével

. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi májas felvágott
Házi májas felvágott

A májat kockára vágtam, az apróra vágott hagymát az olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a májat, készre sütöttem, majd kihűtöttem. A zsemlét apróra felkockáztam, világosra pirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben
Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben

A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk