menu

Családireceptkönyv.hu

Tigris kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥KENYÉRHEZ
500 g kenyérliszt
7 g szárított élesztő
1 púpos tk só
1 púpos tk cukor
1 ek puha vaj
300 ml meleg víz
♥TETEJÉRE
3 g szárított élesztő
0.5 tk olaj
0.5 tk cukor
1 csipet só
75 g rizsliszt
3 ek meleg víz

Elkészítés:


A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a vizet és jól bedagasztjuk a tésztát kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával (kb.10 perc). A simára dagasztott tésztát egy nagy, olajjal kissé átkent tálba tesszük, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Párszor ismét átgyúrjuk a tésztát, kenyér alakúra formázzuk, letakarjuk és újból a duplájára kelesztjük. A kenyér felületéhez szükséges hozzávalókat összekeverjük és hagyjuk 10 percig pihenni, majd a megkelt kenyér tetejére kenjük. Kicsit a kezünkkel segíthetünk, hogy rátapadjon a tésztára a riszlisztes keverék. Alsó felső sütésen, 180 fokon, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a kenyeret, majd kihűlés után szeleteljük.

Tigris kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tejes kenyér (Matyi Éva)
Tejes kenyér (Matyi Éva)

400 gr lisztet osszekeversz 12 gr cukorral es 1 gr soval. Mivel en sosat akartam, igy 1 kk cukrot tettem bele es 10 gr sot, Hozzaadsz 1/3 meropohar forro vizet ( ami gramban merve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gépi fehér kenyér /Orion/
Gépi fehér kenyér /Orion/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Perec szilveszterre abba sem bírod hagyni módra
Perec szilveszterre abba sem bírod hagyni módra

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk