menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-pudingos rácsos süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
50 dkg liszt
12,5 dkg Ráma - én zsírt használtam
10 dkg cukor - én 4 evőkanállal
1 csomag sütőpor
1 tojás + 1-nek a sárgája
tejföl, amennyivel össze áll a tészta kb 2 evőkanál
A töltelékhez:
6-8 nagy alma reszelve - én darabolva megfőztem pici vízzel és lecsepegtettem
20 dkg cukor - nálam 10 dkg
fahéj, szegfűszeg
A pudingkrémhez:
1 csomag vaniliás pudingpor
4 dl tej
5 kanál cukor- nálam 2 kanál
1/2 citrom héja és leve
2 tojásfehérje habbá verve
Valamint:1 tojássárga a tetejét megkenni

Elkészítés:


A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a cukorral összefőzzük, hogy ne legyen leve. A pudingot megfőzzük.

A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk. Rátesszük az almás tölteléket. A pudingba beleforgatjuk a felvert fehérjehabot, és az almás töltelékre borítjuk.

A maradék tésztával berácsozzuk a sütit. Tojássárgával megkenjük, és 4-es fokozaton kb 40 perc, vagy légkeveréssel 160 fok kb 35 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós kevert
Diós kevert

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat zsírral és 5 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a darált diót. A fehérjékből 2 evőkanál porcukorral k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárka
Kosárka

A tojás fehérjét felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót. A kosarakat tésztával "kibéleljük" megtöltjük a kr...

Elkészítési idő: 1 1/2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös csodasüti
Tejfölös csodasüti

A tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsó
A tökéletes mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács recept

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is. A cukormázhoz a fehérjét ki kell kevern...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk