6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék
A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje
A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny!
1. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az étolajat. 2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 6 tojásfehérje 6 evőkanál cukor 6 evőkanál darált dió vaníliaaroma A krémhez: 6 tojássárgája 10 evőkanál cukor 375 g vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, majd kétfelé osztom. Az egyik feléből 3 gombócot csinálok, és a fagyasztóba teszem. A tészta másik felét kinyújtom és zsírozott, lisztezett tepsib...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA margarint alaposan kikeverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral elektromos keverővel, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva jól beledolgozzuk a masszába, majd felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű