menu

Családireceptkönyv.hu

TOSZKÁNAI CSOKOLÁDÉTORTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 deka keserű csokoládé
20 deka vaj
10 deka liszt
30 deka cukor (én kevesebbet szoktam)
6 tojás.

Elkészítés:


A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni. A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani. Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni. A torta a tetején kemény, belül krémes. A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos epertorta
Pudingos epertorta

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt vagy vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd mandulatorta
Svéd mandulatorta

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A forma aljára sütőpapírt vágunk, és vékonyan beolajozzuk. Az oldalát semmiképp se kenjük be, mert nem fog tudni tapadni a tészta. Kimérjük a kemény...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Piskótalap
Piskótalap

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. 2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal. 3. A tojásfehérjébe belecsorgatom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Málnás mascarpone- torta
Málnás mascarpone- torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk