A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 3 bögre liszt
– 1 bögre porcukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
– 25 dkg puha margarin
– 1 bögre darált dió
– 1 tojás
– kevés tejföl (kb. egy evőkanál)
+ porcukor a hempergetéshez
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy kis tejfölt, ha nagyon ragacsos, akkor egy pici lisztet. Egyébként a tészta puha lesz, és jól lisztezett felületen fogunk vele dolgozni.
3. A tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, de lehet még vastagabbra. Szerintem minél dundibb, annál finomabb, és annál jobban érződik benne a dió.
4. Derelyemetszővel vagy késsel tetszőleges szélességű és hosszúságú rudakat vágunk belőle.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd kb. húsz perc alatt készre sütjük. Ekkor még puha egy picit, de néhány perc, és eléri a tökéletes állagát.
6. Még forrón porcukorba hempergetjük
Karácsonyi ízeket is lehet belerakni, ...fahéj, narancs héj.
1.Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután kev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A sárgáját verjük habosra a cukorral. A ricottát, az olajat, a tojássárgáját és a citromlevet keve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű