2 nagy pohár tejföl (2×450 g),
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rumaroma,
1 nagy csomag babapiskóta,
kakaópor,
tej és
capuccinópor
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen!
A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére tegyünk egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, majd megint krémet tegyünk és pakoljuk a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak. De a legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat.
Ezután a tetejét meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük kicsit hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém és a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta.
Jó étvágyat!
A magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz összetevöket egy tálba öntjük és összedolgozzuk, majd 45 percre pihenni hagyjuk. A tölteléket egy lábasban összemelegítjük. A megkelt tésztát olajos kézzel kisodorjuk az o...
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc Nehézség: KönnyűA tojást nagyon habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Három egyforma részre osztom, és három lapot sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A langyos tejet elkeverem egy tk cukorral, majd felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitálom, adok hozzá csipet sót, majd a tojást és az olajat. Utána a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű