menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi beiglik


Írta:

Elk. idő: 3óra
Adag: sok
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz.

A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni.

A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez )

90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 1 dkg só, 2 db tojássárgája , és 1 dl hideg cukormentes főzőtejszín valamint kb. 2 dl hideg víz vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben..................................................................................................................
Mák vagy dió töltelék ( 6 db bejglihez )

85 dkg mák vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt pirított szegfűsze
0.5 liter víz

Elkészítés:


A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg!

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tésztának keménynek kell lennie.

A tésztát az összeállítása és a kimérése után kb. 20 percre tegyük hűtőbe.

Kb. 20 * 25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani a tésztát.

Célszerű előző nap elkészíteni, betölteni a bejgliket és csak másnap reggel sütni!......................................................................................................................A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

Tehát 6 db mákos vagy 6 db diós bejglihez. Ha 3-3 db szeretnénk készíteni akkor természetesen mákhoz vagy a dióhoz felezni kell a cukrot és zsemlemorzsát is.

A tölteléket vizes kézzel nyomkodva lehet legkönnyebben a tésztán eldolgozni.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta tejfölös tortadarás
Piskóta tejfölös tortadarás

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Habcsók
Habcsók

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csokis diós tallér
Csokis diós tallér

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Étcsokoládés - karamellás pite
Étcsokoládés - karamellás pite

Kézi mixerrel összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd kézzel, két-három mozdulattal egybegyúrjuk. 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztát egy 20 cm-es vagy több kisebb piteformába kin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk