menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott mézes


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: sok fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
2 db tojás
3 dkg zsír
3 ek tej
2 ek méz
15 dkg cukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt 6 tojásos piskótalaphoz
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt (finom) A krémhez :
5 dl tej
6 evőkanál finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin A tetejére :
2 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 g margarin
2 ek fehér tortadara (vagy színes)

Elkészítés:


A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.(TEPSI HÁTULJÁN)
Ezután 1 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok. Utánna ügyesen a( Suki Zsuzsu is kettévágja)
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.
sütési hőfok: 160°C

             Rakott mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Mézes krémes
Mézes krémes

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfe...

Elkészítési idő: 84 perc
Nehézség: Közepes
share
Szilvás - Szilvalekváros kifli
Szilvás - Szilvalekváros kifli

1. A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. 2. A lisztet szitáld egy tálba, add hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ensaimada - Spanyol briós
Ensaimada - Spanyol briós

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Tedd félre addig, amíg megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót é...

Elkészítési idő: 65p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Francia diós
Francia diós

6 egész tojást 30 dkg kristály cukorral, csipetnyi sóval,6 evőkanál vízzel jól felverünk. Adjunk hozzá 25 dkg átszitált lisztet és 25 dkg darált diót, 1 teáskanál sütőport amit jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk