50 dkg liszt
2 ek tojas nagyságó zsír
1 kk só
2 tojás sárgája
1 sütőpor
10 dkg parmezan
2 ek tejföl
késhegynyi soda bb
pici bors
pici tej az összedolgozáshoz
keverjük össze a hozzávalókat és jól dolgozzuk össze . hadjuk pihenni kicsit , nyujtjuk , formázzuk ...... és 200 fokon sütjük :)
Mindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni,elég csak a meglangyosított tejfölben elkeverni. A sima tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk,csíkokra vágjuk,tepsibe rakjuk,lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyira bíztam a receptben, hogy első alkalommal dupla adagot sütöttem, nem bántam meg :) Az is tény, hogy a mélyhűtőben pihent ½ kg darált tepertőm, nem akartam a másik felét viss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk. 2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk. 3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz