50 dkg liszt,
16 dkg zsír,
4 tojás sárgája.
kb. 4 dl tejföl
4 tojásfehérje,
2 evőkanál lekvár ( én barack lekvárt használtam)
20 dkg cukor,
20 dkg darált mák,vagy dió esetleg más töltelék,
1 csomag vaníliás cukor
A forgatáshoz :
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor
A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.
(Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)
Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.
Ezután a rétegelt részre állítva kisodorjuk, nagyon vékonyra. Nagy méretű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk a tésztát és megtöltjük az előre elkészített töltelékkel. Egy lapocskára 1 kávéskanál töltelék kerül, majd ráhajtjuk a tésztát és kifli alakúra tekerjük. Ezt ismételjük a többi tésztával is, egészen addig míg el nem fogy az anyagunk.
Nagy méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk és belerakjuk a kiflicskéket (sütőpapírt is használhatunk).
Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Két
A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát merőkanállal szedd a forró gofr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítom 2 A tojásokat egyenként belekeverem. 3 Majd belekeverem a mézet és a tejet is. 4 Végül a sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű..
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű