Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg vaj
1 tojás
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg mák
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál lekvár (ízlés szerinti)
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállítjuk a tölteléket. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a mákot. Ezt követően a tejet és a lisztbe kevert sütőport is hozzákeverjük. Kiolajozott tepsibe tesszük az egyik lapot és elkenjük rajta a lekvárt, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és befedjük a másik lappal. 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de enélkül is nagyon finom.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a t...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a kréms...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSütés előtti este a lisztet elmorzsáljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a rumban feloldott cukrot és egy csipet sót. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű