Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleveskocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeveréke
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
2. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba
3. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleveskockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük.
4. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük. A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
1. A kolbászt felkarikázzuk, a karikákat félbevágjuk, serpenyőben kis lángon zsírjára sütjük, majd a kolbászt kivesszük a zsírból és félretesszük. 3. A húsokat enyhén kiklopf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA spagettit dobd forrásban lévő vízbe, adj hozzá olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A darált húst keverd össze a reszelt vöröshagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Kissé kiverjük a húst, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral, megszórjuk a fűszerkeverékkel. 2. Egy tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézForró vízbe beáztatom az üvegtésztát. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Felaprítom a nyers garnélát. Egy tálban összekeverem a töltelék össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű