100 ml olíva olaj, 3-4 marék család, 20 dkg méhviasz.
Egy magas edénybe tegyük bele az apóra zúzott friss csalánhajtásokat, majd ezt állítsuk bele egy forró vízzel teli lábasba. Csak a csalán friss hajtásait használjuk, a szárat és öregebb leveleket ne.
Az olajat töltsük a csalánra, majd fedjük le, és kis lángon kb. egy órán keresztül pároljuk a forró olajban. Sötétzöld olajat fogunk kapni, majd ezt egy sűrű gézen szűrjük át, adjuk hozzá a méhviaszhoz, majd melegítsük fel, és kevergessük, míg a viasz fel nem olvad.
Majd vegyük le a tűzről, és egy habverő segítségével keverjük egyenletesre. Ha túl híg lenne, még adagolhatunk hozzá méhviaszt.
A pászka felét áztassuk hideg vízbe (vagy locsoljuk meg vele), de szárazon is maradhat. A másik részét törjük nagyon apróra, esetleg aprítógépben daráljuk le. A tojások sárgáját...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEZ EGY IRTÓ NAGY CSALÁDI KEDVENC NÁLUNK. PILLEKÖNNYŰ FÁNKOK KÉSZÜLNEK EBBŐL AZ EGYSZERŰ TÉSZTÁBÓL. NINCS DAGASZTÁS, NINCS KELESZTÉS, NINCS NYÚJTÁS! ÉS NEM CSEPEG AZ OLAJTÓL, BE...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű